NL 0341 456 806 - BE 02 513 7862 info@wishfulsailing.nl Facebook Twitter Google Gratis offerte? Online betalen SGR HISWA
Trustpilot

Reisverslag Corfu - Zeilen Griekenland

Hieronder vindt je een reisverslag c.q route voorstel voor je zeilvakantie vanuit Corfu. De gemiddelde dag afstanden vindt je vermeld en de route is een goede indicatie wat je op een 1 of 2 weekse zeilvakantie kan bevaren.

Aan boord vindt je alles voor navigatie. Zo zijn de meeste jachten uitgevoperd met GPS en veel jachten met een plotter. Daarnaast heb je zeekaarten van het gebied als wel de Pilot (aanvaarroutes, haveninformatie, foto's, baaien, voorziningen etc etc) tot je beschikking.

Offerte - Last Minutes - Prijzen - Reviews - Bel

Aanvragen zeilen

Dag 1: Amsterdam - Corfu
Gouvia Marina ligt slecht op een kwartiertje rijden van het vliegveld Corfu. De organisatie ter plaatse heet u welkom en geeft u een rondleiding op het schip. Afhankelijk van uw aankomsttijd kan er deze dag ook gefoerageerd te worden voor de komende dagen. Afsluiting eerste dag bijvoorbeeld op het terras van een heerlijke Griekse taverna.

Dag 2: Gouvia - Aghios Stefanos
De meest NW wind maakt spectaculair kruisen nodig om het rustieke Aghios Stefanos binnen te lopen. Dit kleine baaitje ligt slechts 1,5 mijl van de ruige bergkust van Albanië. Bezoek aan een van de prima taverna's aan deze rustige baai besluiten een mooie dag. Alternatief is Kassiopi, redelijk toeristisch in de drukke zomermaanden maar in voor- en naseizoen nog steeds een charmant visserhaventje.

 Dag 3: Aghios Stefanos - Agni
Niet ver zuidelijk van Aghios - Stefanos liggen een aantal mooie en beschutte baaien waarvan Agni er een is. Heerlijk vrij op anker liggen dus en derhalve uitstekend zwemmen en zonnen of met de dinghy de wal verkennen. Aan de wal ook een taverna.

   

Dag 4: Agni - Plataria
Een goed beschutte baai op het vasteland van Griekenland met aanlegmogelijk tot 2 meter waterdiepte. Hier kan weer geproviandeerd worden en er bevinden zich verscheidene taverna's.

Dag 5 Plataria - Petriti
Iets voorbij Kaap Levkimmis op zuidelijk Corfu ligt het vissershaventje Petriti. Petriti wordt nauwelijks bezocht door toeristen. Een riviertje voert water aan door een frisse groene omgeving en het heldere zeewater met een mooi zandstrand is perfect om heerlijk te zwemmen en te zonnen.

   

Dag 6 en 7: Petriti - Paxos
Dit vijf mijl lange en 2 mijl brede eiland is beroemd vanwege haar olijvencultuur. Het hele eiland is ermee bedekt. Tot voor kort werd dit eiland weinig bezocht maar het is heel populair bij het zeilersvolkje. Een pittoreske haven is Lakka op het noordelijke puntje van Paxos. Paxos is eventueel een goede plek om het eiland nader te verkennen met een mooie wandeling of een brommertrip.
Anti-Paxos is schaars bevolkt en biedt enkele rustige ankerbaaitjes.

Dag 8: Lakka - Gaios - Anti Paxos
De haven van Gaios kan in de zomermaanden flink druk zijn maar dat neemt niet weg dat het vanuit de kuip prachtig toekijken is op het levendige straatgebeuren. Mensen met gesteldheid op rust kunnen heerlijk voor anker gaan in een van de baaien van het haast onbewoonde Anti Paxos.

   

Dag 9 : Paxos - Parga
Op het Griekse vasteland is het grote fort op de uitstekende kop bij Parga vanaf zee al van verre te zien. Reeds in de Normandische tijd rond 1300 bestond deze versterking al. Later bouwden de Venetiaanse kooplieden het fort uit. Oorlog, intriges en machtsstrijd in de Ionische zee brachten Parga pas in 1913 onder de Griekse vlag. Het schilderachtige dorpje zelf ligt prachtig opreizend uit zee tegen een steile bergwand. De grote baai rond Parga is begroeid met pijnbomen en olijfgaarden. Meerdere rustige ankerplekken zijn voor liefhebbers uitstekend geschikt om de nacht voor anker door te brengen. Leuke taverna's en proviandering is mogelijk.

Dag 10: Parga eventueel via Ligia
Parga is dermate schilderachtig dat het leuk is een extra dag te blijven. Een aardig idee is om te ontbijten en heerlijk te zwemmen in een van de nabije baaitjes. Zeilers die liever het water opgaan kunnen als alternatieve route op dag 9 van Paxos naar Ligia zeilen (ongeveer 20 zeemijlen) en op dag 10 weer aansluiten in Parga. Marifoonkontakt maakt het verloop van zo'n zeildag natuurlijk prima te plannen.

   

Dag 11: Parga - Arilas
Arilas is een klein vissersplaatsje op de kust van het vasteland ten noorden van Parga. Weinig bezocht en daarom heel erg typisch Grieks gebleven.

Dag 12: Arilas - Mourtos
Mourtos is een ander aardig plaatsje op het Griekse vasteland met hele vriendelijke bewoners. Drie kleine eilandjes met meerdere ankerplaatsen liggen vlak voor de deur. Mourtos is omringd door groene heuvels en in het voor- en najaar rustig en traditioneel. In de zomer is het veel levendiger met vele terrasjes en enkele uitstekende taverna's op de kade.

   

Dag 13: Mourtos - Igoumentsa
Igoumenitsa ligt wederom op het Griekse vasteland. Dit is de grootste havenplaats in ons vaarprogramma en ook grotere schepen doen dit aan. Vanuit Igoumenitsa zijn uitstekend excursies te doen het binnenland in. Dodona, een heilige plaats uit de Griekse oudheid of Ioannina zijn enkele mogelijkheden. Goed beschutte baaien vlakbij zoals Ormikos Valtou zijn fantastisch om de nacht voor anker door te brengen en een barbecue te organiseren.

Dag 14: Igoumentisa - Gouvia
Als de wind noordwestelijk waait is het een prachtig aan de winds rak terug naar de beginhaven Gouvia. En hier: dé gelegenheid om alles wat nog op het programma stond uit de Griekse keuken of uit de beker van Bacchus goed te maken tijdens een mooi afscheidsdiner in een leuke taverna.

   

Dag 15: Gouvia - Amsterdam
Scheepsoverdracht terug aan onze organisatie ter plaatse en say goodbye tegen het bruine leven op zee. Aanvaarding terugreis naar Amsterdam.

Terug naar boven

Zeilen? Deel deze pagina:

onze vermelding SGR
onze vermelding op www.keurmerk.info

Vogelzand 10, 3846JM Harderwijk | 0341 456 806 (Nl) of 02 513 7862 (Be) | info@wishfulsailing.nl